Προσθέστε το site στα αγαπημένα σας.   Επιστροφή στην αρχική σελίδα  
 
Βλαστικά κύτταρα ΒΛΑΣΤΙΚΑ ΚΥΤΤΑΡΑ Τι θεραπεύουν Λόγοι φύλαξης Διαδικασία λήψης
Κit Συλλογής Sample Video Βιβλιογραφία Διεθνής τύπος
 

Τι είναι τα βλαστικά κύτταρα
 
 
ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΒΛΑΣΤΙΚΩΝ ΚΥΤΤΑΡΩΝ

Τα βλαστικά κύτταρα, είναι αρχέγονα, μη διαφοροποιημένα κύτταρα που μπορούν να διαχωρίζονται και να ανανεώνονται για αρκετό διάστημα μέχρι να διαφοροποιηθούν σε ειδικευμένα κύτταρα όπως της καρδιάς, των πνευμόνων, του δέρματος κτλ.

Τα αρχέγονα κύτταρα συνεχώς δημιουργούν και ανανεώνουν το αίμα, το μυελό των οστών και το ανοσοποιητικό σύστημα. Τα βλαστικά κύτταρα θεωρούνται ως οι δομικοί λίθοι του αιμοποιητικού και ανοσοποιητικού συστήματος.

Το αίμα του ομφάλιου λώρου το οποίο απορρίπτεται μετά τον τοκετό, είναι πλούσιο σε βλαστικά κύτταρα τα οποία διαθέτουν τη μοναδική δυνατότητα να πολλαπλασιάζονται και να μετατρέπονται σε κύτταρα με συγκεκριμένες ιδιότητες, τα οποία με τη σειρά τους μπορούν να χρησιμοποιηθούν για κυτταρικές θεραπείες και για μεταμοσχεύσεις.

Τα τελευταία 10 χρόνια έχει αναπτυχθεί στις Η.Π.Α., αλλά και την Ευρώπη, η συλλογή αίματος από τον ομφάλιο λώρο τη στιγμή του τοκετού. το 1988 πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στη Γαλλία μεταμόσχευση βλαστικών κυττάρων από ομφαλοπλακουντιακό αίμα σε 5-χρονο αγοράκι που έπασχε από αναιμία Fanconi.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Τα βλαστικά κύτταρα του αίματος του ομφάλιου λώρου ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ όμοια με τα εμβρυονικά βλαστικά κύτταρα. Τα βλαστικά κύτταρα του αίματος του ομφάλιου λώρου είναι αντίστοιχα με τα βλαστικά κύτταρα του μυελού των οστών


 

 


Copyright © 2005
ΦΑΡΜΕΞ Α.Ε.
Προτεινόμενη ανάλυση οθόνης 1024 Χ 768
Προτεινόμενος browser: MS Internet Explorer 5.0+

Επίσημος αντιπρόσωπος LIFECORD για την Ελλάδα